“Op 9 januari 2017 heb ik de opleiding Sjamanistisch Coach afgerond die ik heb gevolgd bij Frank Bruining in Baarn. Of eigenlijk, ondanks het certificaat, niet afgerond omdat het mij op een pad heeft gezet dat ik voor de rest van mijn leven blijf lopen.

Het traject dat ik in de tien bijeenkomsten gevolgd heb was daarom meer het zetten van de eerste schreden naar innerlijke rust en vooral naar persoonlijke vrijheid dan een afgerond kant-en- klaar product. Het is een bewustwording waar lang en geduldig aan gesleuteld moet worden en waar je eigenlijk nooit mee klaar bent.

De technieken van het werken met energie, met geluid en de diepe meditaties die op alle bijeenkomsten een belangrijke rol speelden raken daarbij diep en hebben, bij mij in elk geval, iets in gang gezet waardoor ik op een andere manier naar de wereld kijk.

Op mijn beste momenten minder oordelend en meer open voor wat er is, zowel in mijzelf als in andere mensen.

Wat mij vooral goed geholpen heeft daarbij zijn de Sjamanistische niveaus van waarneming die je niet alleen in de opleiding oefent maar die direct te gebruiken zijn in de andere realiteit van de buitenwereld.

Ik ben voor deze stappen in mijn bewustwording niet alleen dank verschuldigd aan Frank, die op een zeer respectvolle manier de training gegeven heeft, maar ook aan de inbreng van en het oefenen met mijn medestudenten die na de schuchterheid die we allemaal hadden aan het begin van het traject mij na aan het hart gegroeid zijn.

Tot slot nog even iets wat me speciaal is bijgebleven en wat misschien twijfels weg kan nemen: op mijn vraag aan Frank of je wel met zo’n opleiding Sjamaan kan worden kreeg ik het antwoord “Nee, maar je kunt wel de Sjamaan in jezelf wakker maken”. En als die gewekt is, merk ik, gaat hij (of zij) nooit meer slapen.”

Gerrit van der Wende

 

“In 2016 begon ik aan een avontuur met een moderne sjamaan.
Deze sjamaan deelde zijn kennis in een prachtige setting, in alle rust met ons.
Hij nam ons mee op reis en leerde ons tradities van Peruaanse sjamanen kennen en toepassen. Om zelf de wijsheid die je in jezelf herbergt te kunnen vinden, erop te vertrouwen en daarmee ook anderen te kunnen coachen.

Zo’n reis is als een berg, je begint te wandelen naar de top, het is een prachtig vooruitzicht. Onderweg kom je jezelf tegen, zie je het niet ( het mist) en zijn er obstakels.

Maar altijd was het vertrouwen er dat onze gids bij ons was en de focus weer aanbracht en ons in al zijn rust naar de top meenam. En dat was zo de moeite waard!
Ik wens iedereen zijn eigen reis en berg toe. En zo’n fijne sjamaan als ‘gids’.”

Liefs Jefke

“Ik wilde weer een opleiding gaan doen. Dat had ik gedeeld met mijn vrouw en die kwam met de Leergang Modern Sjamanisme, dit had ze gelezen op Facebook. Even snel een blik en direct besloten om mee te doen. Heerlijk een jaar lang iedere maand een dag waarin ontspanning en leren samengaan. Met een groep van heel verschillende mensen met allemaal hun eigen motivatie om hieraan mee te doen.

Nu, na een jaar en de Leergang te hebben afgerond kan ik deze zeker aanbevelen. Voor jezelf is het al heerlijk maar je kan de ervaring en de kennis weer delen met de mensen om je heen. En Frank, open, eerlijk, rustig en veel ervaring die hij zichtbaar met veel plezier deelt met de mensen in de groep. Dank je Frank het was heerlijk!”

Hans Oranje
DGA
Star Training & coaching

“Ik heb gekozen voor de opleiding Sjamanistisch coach bij Frank Bruining omdat het een mooie aanvulling is op mijn werk als outdoor lifecoach en wandelcoach.

Ik wilde me graag meer wilde verdiepen in deze eeuwenoude vorm van natuurwijsheid, maar eerlijk gezegd kan ik nog steeds niet precies duiden waarom ik deze opleiding ben begonnen (weten). In eerste instantie was ik denk ik vooral nieuwsgierig.

Wel had ik een paar keer een sjamanistisch ritueel meegemaakt, waarbij ik vooral getriggerd werd door het ‘mystieke’ en het ‘magische’ (gevoel).
Toch voelde deze opleiding als het pad wat ik te gaan had…..

Mijn allereerste kennismaking met Frank waren de filmpjes van het Sjamanistische geheim, een prachtige techniek die ik inmiddels zelf regelmatig gebruik in mijn coaching.

Wat mij persoonlijk het meest aansprak in de opleiding was het werken met energie, het werken met de stenen, het reizen naar het onderbewustzijn, de rituelen en de verschillende ademhalingstechnieken.

Deze opleiding heeft mij in alle opzichten doen groeien; zowel op persoonlijk vlak, professioneel vlak alsook op spiritueel vlak.

Ik ben Frank dan ook bijzonder dankbaar voor alles wat ik van hem heb mogen leren.
Vooral zijn passie om deze eeuwenoude wijsheid te verspreiden, zijn enthousiasme en zijn enorme drive zijn de dingen die Frank naar mijn idee het best omschrijven.

Hartelijk dank Frank!”

Ester Saelman
Coaching in Green (http://coachingingreen.nl/)

“Panklare instant stappen naar Bevrijding bestaan niet. Ieders Pad is anders en iedereen moet vooral zijn eigen Pad bewandelen. De leergang Sjamanistisch Coach is één van de mooie puzzelstukjes van mijn zoektocht van de laatste drie jaar geweest. In een ongedwongen sessie in mijn geval in een kleine groep van vier man en één vrouw, heb ik 10 heerlijke dagen beleefd. Inspirerend en ontspannend. Boeiend en hilarisch.

Met als persoonlijk hoogtepunt dat ik eindelijk  mijn mateloosheid qua alcoholconsumptie heb kunnen beteugelen.”

Marcel Ruter

“De opleiding Sjamanistisch Coach is een oprechte aanrader voor wie meer wil weten over het Sjamanisme en het aan durft om op een liefdevolle wijze dieper in contact te komen met zichzelf.

Ik ben de opleiding bij Frank Bruining begonnen om mezelf verder te verdiepen in het werken met energie. Naast dat de technieken en rituelen vanuit het Peruaans Sjamanisme in opbouwende volgorde de revue passeren heb ik ze zelf ook letterlijk ervaren.

Frank begeleidt de groep intuïtief en voelt naast het programma goed aan wat er tijdens een lesdag extra nodig is.

Bedankt Frank, voor de fijne bedding en de mooie reizen die we samen hebben gemaakt!”

Fiona Timmer | Happy FieT | www.fiet-coaching.nl

“Sinds een jaar of tien ben ik geboeid door het Inca sjamanisme.

In de boeken van Alberto Villoldo las ik over verschillende werelden en hoe deze met elkaar verbonden zijn. Boeiend ook hoe de rituelen van de Paqo’s hier in woorden zijn uitgedrukt. Alles bestaat uit energie die er van nature naar streeft altijd in balans te zijn, evenwicht, ontwikkeling, groei, daar draait alles om.

Een aantal jaren later ging ik verder op zoek en ik ontdekte dat hier in de buurt inwijdingen in de Munay-Ki werden gegeven. Dit was in de praktijk brengen wat Villoldo had geschreven in zijn boeken.

Ik kwam al vrij snel in direct contact met Don Alejandro, een Paqo die 2 keer per jaar in Nederland is om o.a. reinigingen en inwijdingen te geven. Iedere keer als hij er is bezoek ik wel een Despacho ceremonie en/of workshop.

In het najaar van 2015 kwam ik op Facebook het sjamanistisch geheim tegen en ik besloot dit korte pad gedurende enige tijd te volgen. Frank Bruining de man die achter deze oefeningen zat had duidelijk kennis en inzicht hoe om te gaan met je eigen energetische gesteldheid. Natuurlijk kocht ik voor een klein bedrag de audio bestanden erbij zodat ik met mijn iPhone de oefeningen overal kon doen.

Gelukkig bood Frank hierna een jaargang Modern Sjamanisme aan.

Tien dagen verspreid over het jaar actief met energie aan het werk in de traditie van de Inca’s.  Tien dagen lang verdieping in wie je werkelijk bent, tien dagen lang intensief uitwisselen met anderen die hetzelfde pad lopen. Iedere dag was weer een avontuur waarin Frank ons verder op het pad bracht. Het pad van oude kennis herinneren en eigen maken. Open en vrij uitwisselen met anderen, steeds vanuit de wetenschap dat de ander ook een spiegel voor jou is.

We hebben prachtige trancereizen gemaakt onder Franks begeleiding met Drum en Ratel. Steeds gingen we verder op het pad, het pad van het leren werken met energie.

Hoe breng je de energie van jezelf in balans, hoe doe je dit bij anderen, hoe haal je blokkades weg, voor mij was er weinig onbekends aan. Ik werk al jaren bewust met energie, maar de leergang bracht me wel waarvoor ik was gekomen. Ik zocht en vond verdieping.

Frank leerde ons ook diverse ademhalingstechnieken die het eenvoudiger maken om bij jezelf te komen. De soul retrieval bracht bij allen stukken van onze ware zelf terug om ons zo completer te maken. Het pad waarop we gezamenlijk zijn gestart was een slechts begin, het kent geen einde en loopt niet van A naar B maar laat je alle kanten van het leven intens ervaren.

Na een jaar zijn we als Sjamanistisch Coaches en zielsverwanten uit elkaar gegaan. We weten niet wanneer we elkaar weer tegen komen, maar de onderlinge verbinding in het veld van energie blijft voor altijd bestaan.

Ook mijn band met Don Alejandro is sterker geworden, ik sta nog dieper met mijn voeten in de aarde in de wetenschap dat ik alleen maar hoef te Zijn.

Dank je wel Frank voor je verbindende kwaliteiten die bij mij de levensenergie naar een nog hoger niveau brachten.”

In Munay

Arjan Smaling (www.businessbybalance.nl)

Aanmelden voor de opleiding

Meer weten over de Opleiding Sjamanistisch Coach?

Bekijk nu het webinar over de opleiding!

In het webinar leg ik alles uit over de opleiding en de verschillende technieken.

Direct bekijken!
Ervaringen Opleiding Sjamanistisch Coach